Новият фотографски флагман на Huawei Mate 50 Pro, който бележи десетата годишнина от представянето на първия смартфон от серията Mate, вече е на българския пазар. Като бонус, при поръчка до 6 ноември, смартфонът се предлага в комплект с часовника Huawei Watch GT 3 Active.

Huawei Mate 50 Pro идва с 50MP Ultra Aperture камера с първата по рода си 10-степенна регулируема бленда. Тя позволява прецизно регулиране на дълбочината на полето и степента на замъгляване в професионален режим, а в автоматичен се настройва отлично според снимания кадър.

Цените

Huawei Mate 50 Pro в черния и сребрист вариант, в комплект с Huawei Watch GT 3 Active Edition се предлага на препоръчителна крайноклиентска цена 2499 лева от А1, Yettel, Vivacom, Technolopis, Зора и партньорите на дистрибутора Polycomp.

Снимка 592598

Huawei Mate 50 Pro с оранжева веган кожа в в комплект с Huawei Watch GT 3 Active Edition се предлага на препоръчителна крайноклиентска цена 2699 лева от Yettel, Vivacom, Technolopis, Зора и партньорите на дистрибутора Polycomp.

Камерата

Перископната телефото камера от своя страна поддържа диапазон на увеличение до 200 пъти, а широкоъгълната макро камера увеличава и най-малките детайли от миниатюрните светове.

Обхватът на приближение/увеличение е максималното увеличение, разделено на свръхширокоъгълното увеличение. Фокусните разстояния на смартфона са 24 mm (на Ultra Aperture камерата), 13 mm (на широкоъгълната камера) и 90 mm (на телефото камерата)

На българския пазар моделът ще се предлага в три цвята - верните на класиката черен и сребрист, както и по-смелата версия с гръб от оранжева веган кожа. Черният и сребристият вариант идват с 256GB пространство за съхранение, а оранжевата е двойно по-щедра със своите 512GB.

И при трите варианта RAM паметта е 8GB, а в кутията освен 66W SuperCharge зарядно, ще откриете и силиконов протектор за гърба. Поддържа се и безжично зареждане до 50W.

Двойно по-голямото количество памет не е единственото, което отличава най-премиалния вариант на новия Mate 50 Pro. Освен с ексклузивен гръб от оранжева веган кожа, той идва и със свръхиздръжливо Kunlun стъкло на дисплея.

То се състои от милиарди нанометрови кристали, което повишава издръжливостта му при падане до 10 пъти спрямо черната и сребърната версии, сами по себе си също с висока издръжливост.

Kunlun дисплеят е носител на петзвездния сертификат за устойчивост на падане на стъкло от SGS в Швейцария, което прави Mate 50 Pro първият смартфон с такъв сертифкат.

И трите варианта идват с IP68 сертификат за устойчивост на прах и вода, но при оранжевата версия устойчивостта достига до 6 метра под вода, което позволява цялостна по-висока издръжливост във влажна и прашна среда.

Новите технологии

Huawei Mate 50 Pro се отличава с редица технологии, които значително повишават цялостната му производителност. Сред тях са SuperHold, която разпределя интелигентно паметта при едновременно изпълнение на множество задачи, SuperRender за междукадрово предсказване на ниво пиксел.

Снимка 592599

То поддържа игрите стабилни при високи кадрови честоти и предотвратява прегряване, SuperStorage за премахване на дублиращи се файлове и компресиране на рядко използваните приложения.

Mate 50 Pro бележи и дебюта на новата операционна система EMUI 13 с още по-богат набор от интелигентни услуги. Специално внимание е обърнато на функциите за поверителност и сигурност, а функцията SuperHub улеснява прехвърлянето на данни и файлове между приложения и устройства, базирани на различни платформи.

Този продукт е класифициран като IP68 за устойчивост на пръски, вода и прах съгласно стандарта IEC 60529 и е тестван при контролирани лабораторни условия. Издръжливостта на пръски, вода и прах не са постоянни величини и устойчивостта може да намалее с времето при нормална употреба.

Снимка 592600

IP68 рейтинг означава, че при определени условия на използване, устройството е защитено срещу вредно навлизане на статична вода на до 2 метра за сребристите и черните версии и до 6 метра за оранжевата кожена версия, за период до 30 минути.

Това е при положение че температурната разлика между водата и устройството е не повече от 5°C функционалност директно през AppGallery, можете от нея да свалите приложението Gspace и да ги инсталирате през него.