Когато Huawei обяви, че ще създаде свой международен пазар с марката Honor, мнозина решиха, че китайският производител се надценява. Но след поредния впечатляващ смартфон, представен от технологичната компания, вероятно ще се замислят.

Пристигайки две години след предшественика си, Honor Magic 2 дава заявка за нещо наистина сериозно, тъй като има впечатляващи технологични възможности и е пълен с амбициозни модерни функции.

Huawei току-що представи 2 нови смартфона с огромни екрани и цени под 200 евро

Huawei току-що представи 2 нови смартфона с огромни екрани и цени под 200 евро

Какво знаем за тях?

Започваме от 6.39-инчовия AMOLED FullView дисплей с резолюция 2340x1080, функция Magic Slide и почти 100% съотношение "екран към тяло", плюс вградена в екрана оптична технология, която разпознава пръстови отпечатъци.

Дизайнът Magic Slide е изграден върху многоканален механизъм, който при плъзване надолу по дисплея активира предна камера с 3 обектива (16 мегапиксела + две 2-мегапикселови), също вградена в екрана.

Huawei показа новите си модели с пръстов отпечатък под дисплея и безжично зареждане

Huawei показа новите си модели с пръстов отпечатък под дисплея и безжично зареждане

Mate 20 и Mate 20 Pro ще се продават на цени от €799 и €1 049

Подобно на последния флагман на Huawei Mate 20 Pro, Honor Magic 2 има технология за лицево разпознаване в допълнение към сензора на дисплея. Предната камера осигурява висококачествено 3D лицево разпознаване, което е значително по-модерна функция спрямо другите модели на Honor.

Смартфонът е оборудван с тройна основна камера, включваща 24-мегапикселов монохромен обектив, 16-мегапикселов ултра широкоъгълен обектив и друга 16-мегапикселов обектив, пресъздаващ цветове, които са максимално близки до вижданите от човешкото око.

Президентът на Honor Джордж Дзао представи новия смартфон

Източник: Honor

Президентът на Honor Джордж Дзао представи новия смартфон

Камерата има способността да сегментира изображенията, извършвайки автоматично ретуширане на снимки чрез фина настройка на параметрите. Тройната предна камера дава възможност за различно портретно осветление, артистични селфита чрез разкрасителни филтри и др.

Всичко това се захранва от мощен процесор Kirin 980 с изкуствен интелект, който е първият в света двуядрен NPU процесор. Смартфонът разполага с 40-ватова технология за бързо зареждане, която според компанията ще зареди устройството до 50% от батерията за 15 минути.

Huawei пуска новия Honor 10, с който иска да "отхапе" от пазара на Apple и Samsung

Huawei пуска новия Honor 10, с който иска да "отхапе" от пазара на Apple и Samsung

Той идва с две иновативни технологии

Заедно с разпознаването на пейзажи и други автоматизирани смарт функции на камерата, пакетът, използващ изкуствен интелект се простира и до чисто нов мощен виртуален асистент, наречен YOYO.

Според компанията той има способности за четене на мисли, разпознаване на езици, машинно обучение, което му позволява непрекъснато да се учи и усъвършенства. YOYO може да мисли самостоятелно и разполага със система за вземане на решения и препоръки.

Колко точно китайски смартфони купуват европейците?

Колко точно китайски смартфони купуват европейците?

Продажбите на Samsung и Apple намаляват за сметка на тези на Huawei

Всички тези функции превръщат Honor Magic 2 в най-умния телефон с изкуствен интелект на пазара.

Honor Magic 2 се продава в Китай от 6 ноември и се предлага в черно, червено или синьо. Цената започва от 3799 юана (545 долара) за модела с 6GB оперативна и 128GB вътрешна памет, продължава с 4299 юана (615 долара) за устройство с 8GB оперативна и 128GB вътрешна памет и стига до 4799 юана (690 долара) за модел с 8GB оперативна и 256GB вътрешна памет. За съжаление устройството няма да се продава извън Китай.

Революционният смартфон модел е поредното оръжие на Honor в преследването на целта да стане една от трите най-добри мобилни марки в света в рамките на следващите 5 години.

За подготовката на материала е използвана информация от Honor и Android Authority.