Китайският производител Huawei представи новия си флагман Honor 10, на който още преди време обяви, че възлага големи надежди. Преди време президентът на линията Honor Джордж Дзао обяви, че именно с този смартфон се надяват да изградят "собствен международен пазар" в следващите години.

Последният модел от серията идва с две иновативни технологии за мобилните устройства. Едната от тях работи на базата на изкуствен интелект и е под формата на функция към двойната камера на смартфона. Другата е свързана с дизайна на корпуса и осигурява 3D стъклен гръб, изграден от 15 слоя лъскави цветове.

Huawei планира да завоюва свой "международен пазар" с бранда Honor

Huawei планира да завоюва свой "международен пазар" с бранда Honor

Сред целевите страни са Русия, Индия и Индонезия

Honor 10 идва с двойна камера от 24 мигапиксела плюс допълнително 16 мегапиксела. Заедно с това тя поддържа 3D лицево разпознаване и работи с осветителни ефекти.

С интересния си дизайн смартфонът се предлага в два цвята - фантомно синьо и фантомно зелено.

Honor 10 разполага с първия по рода си преден узлтразвуков сензор за пръстови отпечатъци, разположен под стъклото на екрана. Дисплеят е 5,84-инчов FullView FHD + екран.

Моделът се захранва от самостоятелно вграден NPU процесор. Той е въоръжен с 4GB RAM памет и възможност за 64GB или 128GB ROM допълнително памет. Капацитетът на батерията му е 3 400 mAh, като има възможност за която позволява зареждане до 50% за 25 минути.

От 15 май Honor 10 е пуснат в продажба на някои пазари - Великобритания, Франция, Германия, Полша, Италия и Испания, като премиерната дата за другите пазари, сред които България, предстои да бъдат обявени.