Най-големият онлайн търговец на дребно в Индия Flipkart се надява, че първия му смартфон - Billion Capture + - ще избегне съдбата на смартфона на Amazon, като отбележи експлозивен ръст сред потребителите на мобилни телефони на домашния си пазар.

Дизайнът на телефона се основава на подробен анализ на милиони клиентски рецензии на устройства, продавани на платформите на Flipkart, посочва базираната в Бангалор компания в свое изявление.

Компанията стартира своята марка Billion по-рано тази година, за да създаде продукти, приспособени към изискванията на местния пазар. "Това е истински подходящ за Индия телефон", заяви ръководителят на Billion Хришикеш Тийт.

Снимка 323299

Източник: Flipkart

Смартфонът е с операционна система Android и ще се предлага в 2 варианта - 32GB и 64GB, а цената му ще е съответно около 170 долара и 200 долара.

За сравнение, новият iPhone X струва близо 1400 долара в Индия, а цената на новия флагман на Google - Pixel 2 е над 900 долара.

Цената на индийския смартфон обаче по-скоро ще го позиционира като конкурент на китайската марка Xiaomi, чиито RedMi Note 4 също се продава между 170 и 200 долара.

Снимка 323303

Източник: Flipkart

Новото устройство на Flipkart ще бъде пуснато в продажба на 15 ноември.

Amazon представиха бързо забравения Fire Phone преди 3 години. Първоначално цената му беше 200 долара, но слабият интерес принуди технологичният гигант да го предлага за само 99 цента точно преди Apple да пусне iPhone 6.

Снимка 323297

Източник: Flipkart

Индия се възползва от удобния случай, за да се присъедини в надпреварата при смартфоните. Със своите 300 млн. потребители, страната е вторият най-голям пазар на устройствата след Китай.

Но пазарът вече е твърде пренаселен. За вниманието на индиийските потребители се конкурират повече от 100 марки - от Apple и Samsung до бързорастящите китайски производители Oppo, Huawei и Xiaomi.