Новият флагман на Samsung - Galaxy S8, няма да предложи достатъчно атрактивни нови функции, което означава, че най-големият му конкурент - очакваният iPhone 8, ще направи по-голям пробив. Това твърди анализаторът Минг-Чи Куо от фирмата KHI Securities, който е специалист по пазара на смартфони.

Досега той направи няколко правилни прогнози за предходни устройства на Apple. Успоредно с това от специализирания сайт 9To5Mac твърдят, че Galaxy S8, който трябва да се появи на 29 март, няма да се продава така добре, както предшественика си S7.

Прогнозите на експерта са за продажби между 40 и 45 милиона броя от новия смартфон на Samsung през фискалната 2017 година. Това е под приблизително 52 милиона доставки на S7 за 2016 година.

Samsung Galaxy S8 ще се отключва за 0,01 секунди с нова технология

Samsung Galaxy S8 ще се отключва за 0,01 секунди с нова технология

Смартфонът ще има три нива на сигурност

Донякъде обаче разликата може да се обясни с това, че за предходните 12 месеца южнокорейската компания предлагаше само един нов флагман, след като производството на Note 7 беше спряно. Това подпомогна по-големите продажби на Galaxy S7.

По думите на Куо обаче юбилейният iPhone ще бъде далеч по-атрактивен за потребителите.

"След като на Galaxy S8 му липсват някои характеристики, за да бъде достатъчно интересен, то новият OLED iPhone може да се окаже по-привлекателен за потребителите", посочва експертът, цитиран от 9To5Mac.

Новият смартфон на Apple няма да се казва iPhone 8. А как?

Новият смартфон на Apple няма да се казва iPhone 8. А как?

Нови и нови слухове се появяват около устройството

Още преди месеци излезе информация, че от Apple ще заложат на нова технология за екраните на последното поколение смартфони.

OLED дисплеите имат няколко предимства пред LCD, които досега използваха от компанията. На първо място те предлагат по-ярки цветове и не хабят толкова батерия.

Битката между двата гиганта ще бъде повече от интересна, а годината ще бъде решаваща за тях. Samsung ще трябва да върне доверието към себе си след провала на Note 7 и да се сдобие с достатъчно преднина пред все по-бързо настъпващия китайски конкурент Huawei.

Междувременно Apple ще трябва да компенсира спада на продажбите през последната фискална година, който беше и първият в историята на iPhone.

Китайските марки смартфони, които не се страхуват да се изправят срещу Apple и Samsung

Китайските марки смартфони, които не се страхуват да се изправят срещу Apple и Samsung

Кой ще победи?