След неуспеха на Galaxy Note 7 и корупционния скандал около ръководството, от Samsung ще се опитат да върнат доверието към себе си с новия Galaxy S8.

Според последната информация моделът няма да разполага с мощтна система за ирисово сканиране, но за сметка на това ще има доста сериозна технология за разпознаване на лица.

От южнокорейския сайт The Investor посочват, че устройството ще бъде снабдено с три нива на сигурност, за които ще се използват биометрични данни. Това включва по-базово ирисово сканиране, сензор за пръстови отпечатъци и функция за разпознаване на лице.

Повдигнаха тежки обвинения на шефа на Samsung

Повдигнаха тежки обвинения на шефа на Samsung

Технологичният гигант готви смяна на ръководството си

Последният ще позволява на потребителите да отключват телефона си за по-малко от 0,01 секунди, твърдят от Korea Economic Daily, цитирани от Business Insider.

"Заради някои ограничения на ирисовото сканиране, като бързината, ние решихме да добавим функция за разпознаване на лица при Galaxy S8", обяснява представител на компанията пред изданието.

Освен това смартфонът ще бъде ултра тънък, снабден със Super AMOLED екран и процесор Snapdragon 835. В допълнение ще има функция за безжично зареждане.