Тази седмица технологичният лидер Apple представи новите модели iPhone заедно с нова версия на умния часовник Apple Watch. На пазара предстои да се появят iPhone Xs, Xs Max и XR.

От тях най-скъп е моделът Max с 512GB памет. В Щатите той ще се продава на далеч по-висока цена от миналогодишния X - за 1449 долара. Все пак обаче тази сума е значително по-ниска в сравнение със стойността на модела на другите големи пазари извън Щатите.

iPhone XS, XS Max и XR - какво показа Apple тази седмица

iPhone XS, XS Max и XR - какво показа Apple тази седмица

Колко струват новите модели и какво ново може да прави Apple Watch?

Според изчисления на онлайн платформата за статистически изследвания Statista най-висока ще бъде неговата цена в Германия. Ако се приеме, че цената на iPhone Xs Max е основната и е взета като 100%, то в най-голямата икономика в Европа тя ще бъде в рамките на 132%.

Значително по-скъп ще бъде смарфонът и във Великобритания - 130%. Най-близко до цената в САЩ е тази в Япония - 102 на сто.

За трите модела съотношението ще бъда почти същото, показват данните на Statista. Изчисленията са правени за версиите на смартфоните с 256GB памет.

Infographic: New iPhones Will Be Far More Expensive Outside The U.S. | Statista You will find more infographics at Statista