През миналата седмица Samsung представи най-новия си смартфон, който е и първият със сгъваем дисплей за компанията. Става въпрос за последният модел от серията Galaxy, който се очаква да се появи през март месец следващата година.

Според корейската новинарска агенция Yonhap, цитирана от Business Insider, той ще се продава на впечатляваща цена - над 1700 долара. Ако това е вярно, то той ще бъде с повече от 300 долара по-скъп от най-скъпия смартфон на Apple - iPhone Xs Max.

Samsung показа телефон със сгъваем екран

Samsung показа телефон със сгъваем екран

Моделът може да подкрепи продажбите на компанията

В момента той се продава на цени около 1449 долара за 512 GB. Тази за 64 GB е 1099 долара.

Все пак от Business Insider посочват, че тази информация е спекулативна и все още не е била потвърдена от корейския производител.

Въпреки че от Samsung побързаха да се похвалят със своя сгъваем екран, от компанията не разкриха как точно ще се казва моделът. Според информацията на Yonhap той ще носи името "Galaxy F", въпреки очакванията, че името му ще бъде "Galaxy X".

Малко позната китайска компания изпреварва Samsung с първия гъвкав смартфон (СНИМКИ)

Малко позната китайска компания изпреварва Samsung с първия гъвкав смартфон (СНИМКИ)

Той беше представен в понеделник

Също така според очакванията той трябва да бъде представен заедно с 5G модела Galaxy S10.

В началото на тази седмица главният изпълнителен директор на производителя ДиДжей Кох обяви, че се очаква от модела да бъдат доставени поне 1 милион бройки.