Samsung показа сгъващ се екран снощи. Компанията представи своя Infinity Flex Display като "основата за смартфона на утрешния ден" и заяви, че производството ще започне в рамките на месеци.

Когато телефонът е "разгънат", той представлява таблет с размер на екрана 7,3 инча. Когато е затворен, втори по-малък екран от другата страна на устройството се включва, пише BBC.

Снимка 388110

Източник: YouTube / SuperSaf TV

Samsung говори за модела от повече от пет години и водеше оспорена надпреварва с Huawei коя от двете компании ще го представи първа. В крайна сметка малко познатият стартъп Royole изпревари и двете, като показа своя модел миналата седмица.

Samsung показа своята разработка, но и скри голяма част от нея. Телефонът бе поставен в кейс и финалният дизайн ще бъде показан по-късно. Остана неясно и какво име ще носи модела, както и каква ще бъде цената му.

Малко позната китайска компания изпреварва Samsung с първия гъвкав смартфон (СНИМКИ)

Малко позната китайска компания изпреварва Samsung с първия гъвкав смартфон (СНИМКИ)

Той беше представен в понеделник

Но от представянето се разбра, че устройството ще може да показва до три приложения едновременно, което подсказва силата на процесора, с който то ще бъде оборудвано.

Доставките на смартфони на Samsung намаляха с 13,4 процента през тримесечието от юли до септември спрямо същия период на миналата година. Въпреки че целият сектор се свива, южнокорейската компания се представя по-зле от пазара.

Но анализатори посочват, че телефон със сгъваем екран ще подсили бранда и ще увеличи интереса на потребителите към другите устройства.

Huawei и Xiaomi продължават да изяждат пазарния дял на Samsung

Huawei и Xiaomi продължават да изяждат пазарния дял на Samsung

iPhone записва минимален ръст в продажбите и дяла си, по данни на IDC