Samsung Electronics представи в рамките на CES 2023 новата си гама телевизори Neo QLED, MICRO LED и Samsung OLED, заедно с лайфстайл продукти и аксесоари. Те включват модерни, иновативни продукти с фокус върху подобрена свързаност и персонализирани потребителски изживявания.

Широкото портфолио от предложения на Samsung помага на потребителите да изградят свои собствени персонализирани изживявания с устройствата, които използват всеки ден с по-интуитивна технология от всякога.

Тази година Samsung ще интегрира много устройства в ежедневието на всеки потребител в цялата екосистема чрез своята платформа за интелигентен дом SmartThings.

"През 2023 г. променяме представите за възможното в иновациите, за да предложим на потребителите повече от първокласно качество на картината, премиум изживяване с устройствата, съобразено с това, от което се нуждаят и искат от своя свързан дом", споделя Чеолги Ким - вицепрезидент "Визуални дисплеи" в Samsung Electronics.

Снимка 601314

Източник: Samsung

Neo QLED за още повече свързаност

Най-новата гама телевизори Neo QLED 8K и 4K на Samsung предоставя на потребителите първокласни опции, които отговарят на всяка нужда. Качеството на картината на Neo QLED се осигурява от усъвършенствания Neural Quantum Processor на Samsung, който поддържа Quantum Mini LED подсветка с 14-битa обработка и AI мащабиране. А това прави възможни функции като Shape Adaptive Light Control и Real Depth Enhancer Pro за триизмернa, реалистична картина.

Neo QLED 2023 на Samsung променя представите за ясна картина. Това става благодарение на панел с висока разделителна способност и патентован алгоритъм на Samsung, който захранва новия Auto HDR Remastering на Samsung.

Новостите в One UI на Samsung

Новостите в One UI на Samsung

Защо компанията целенасочено развива и прилага собствен интерфейс в екосистемата от Galaxy устройства?

Той използва изкуствен интелект за още по-задълбочено обучение на технологиите, за да анализира и прилага ефекти в реално време с висок динамичен обхват (HDR) върху съдържание със стандартен динамичен обхват (SDR) - сцена по сцена, което прави SDR съдържанието по-ярко и по-реалистично с цел още по-впечатляващо изживяване.

Потребителите на SmartThings вече не трябва да купуват отделен SmartThings конектор за свързване и управление на Zigbee и Thread устройства. През 2023 г. едночиповият модул SmartThings Zigbee & Matter Thread ще бъде директно вграден в продуктите на Samsung.

И за да бъде изживяването със свързаното устройство още по-добро, SmartThings автоматично синхронизира продуктите за по-лесен контрол, не само в рамките на екосистемата на Samsung, но и извън нея, както и IoT устройства.

Снимка 601315

Източник: Samsung

SmartThings ще поддържа Matter и HCA през 2023 г. Това ще позволи на потребителите на SmartThings да добавят безпроблемно хиляди съвместими устройства към своята домашна среда SmartThings.

По-разширени опции за визуални изживявания с MICRO LED и Samsung OLED

Гамата MICRO LED за 2023 г. предлага нови модели, вариращи от 50 до 140 инча, за да предостави на потребителите широк набор от опции за несравнимо качество на картината и изживяване пред екрана.

Благодарение на своята модулна система, MICRO LED не е обвързан с форма, съотношение и размер, което го прави напълно персонализируем, за да пасне на начина на живот на потребителите. В допълнение, той идва без рамки, така че независимо от конфигурацията, границата между екрана и заобикалящото пространство е невидима.

За да предостави на потребителите още повече възможности за гледане, гамата OLED на Samsung за 2023 г. вече е налична в размери 55, 65 инча и новите ултра големи 77-инчови модели.

Най-новата OLED гама на Samsung идва с технология Quantum Dot, която е разработена за Neo QLED на Samsung, както и с Neural Quantum процесори, за да запази основните силни страни на OLED технологията, като същевременно оптимизира досегашните ограничения по отношение на яркостта и цветовете.

Серията MICRO LED на Samsung ще се предлага в 50, 63, 76, 89, 101, 114 и 140 инча през 2023 г.

Samsung Gaming Hub за един нов гейминг свят

През 2023 г. ъпдейтите за GameBar 3.0 с MiniMap Sharing и Virtual Aim Point правят изживяването за всеки геймър още по-добро. Споделянето на MiniMap позволява на играчите да виждат миниатюрна схема на играта - като на длан, независимо от дисплея.

Virtual Aim Point пък е предназначена за игри, при които потребителите играят от гледната точка на своя поглед (first-person shooters - FPS). Тази технология позволява на играчите да бъде още по-прецизни и да се целят по-точно.

MiniMap Sharing ще бъде достъпно чрез софтуерна актуализация през първата половина на 2023 г.

Рециклирани материали

В гамата за 2023 г. Samsung ще замени 20% от частите на елементи, използвани в захранваното със слънчева енергия дистанционно управление, с рециклирана пластмаса, произведена от отпадъци от океански води.

В допълнение, за основните части на захранващата платка се използват рециклирани алуминиеви кенчета и мед. Така се заменят приблизително 12% от използваните досега оригинални материали.

ТВ технологиите на Samsung - една еволюция без рамки

ТВ технологиите на Samsung - една еволюция без рамки