Традиционно след като в началото на годината Samsung представи новото поколение на Galaxy серията си, в следващите месеци предстои да видим и нейната Note версия.

Според специализирания сайт Pocket Lint тя ще бъде представена през лятото или по-конкретно през август. Някои слухове гласят, че това ще се случи между 2 и 9 август, но според други ще дойде във втората половина на месеца, когато бяха представени и Note 7 и 8.

А какво можем да очакваме от новия Samsung Galaxy Note 9?

След като S9+ моделът се оказа по-малък от предшественика си заради, експертите очакват тенденцията да се запази и при Note модела. Също така от самата Samsung вече дадоха сигнали, че разработват нова подобрена версия на допълнението към Note моделите - т.нар. S Pen.

Цветовете

От различни места се появи информация, че Note 9 ще се появи в 5 различни цвята - синьо, черно, сиво и не толкова традиционните кафяво и лавандулово. Освен това се очаква рамката на дисплея ще бъде още по-тънка от тази на предшествениците на модела.

Вграден в екрана сензор за пръстови отпечатъци

Някои корейски източници твърдят, че от Samsung са намерили начин да интегрират сензорът за пръстови отпечатъци в самия основен екран. Други обаче очакват тази иновация да се появи по-скоро с S10.

Самият дисплей ще бъде 6,3 инча Super AMOLED. Също така има догадки за по-добра резолюция и специално за 4K такава.

Двойна хоризонтална камера

Слуховете твърдят, че камерата на Note 9 ще бъде хоризонтална и двойна, както и тази на S9. Все още няма много информация дали тя ще бъде с по-добра резолюция. Вероятно няма да има много голяма разлика в пикселите в сравнение с останалите два модела, представени по-рано през годината.

Хардуер и софтуер

Note 9 ще работи с процесор или с новия Samsung Exynos. Очаква се той да дойде с 6GB RAM памет и възможност за 64GB допълнителна памет. Той ще е снабден с батерия с капацитет между 3850 и 4000 mAh. Най-вероятно моделът ще работи с операционна система Android Oreo.