След като Samsung сложи край на производството на Galaxy Note 7 заради серия от сигнали, че устройството може да се самозапали, сега компанията е получила единичен сигнал за още един модел на южнокорейския производител, който е дал дефект.

Става дума за смартфон от серията J и по-специално от модела Galaxy J5. Притежател на устройството е подал сигнал за самозапалил се апарат, пише Bloomberg.

Според французойката Ламиа Буирдан телефонът й започнал да се надува и от него да излиза дим. Жената помолила малкия си син да й даде апарата, като след това жената забелязала, че докато го държи, той става по-горещ.

Вследствие телефонът се самозапалил, а съпругът й го изгасил. Жената споделя, че е купила апарата миналия юни от сайт с отстъпки.

Samsung компенсира провала на Note 7 с големи нововъведения в новия Galaxy S8

Samsung компенсира провала на Note 7 с големи нововъведения в новия Galaxy S8

Ето какво да очакваме от следващия флагман на компанията

"Паникьосах се, когато видях дима, и го хвърлих като рефлекс", обяснява потърпевшата.

Анализаторът от IDC Уилям Софега смята, че инцидентът е единичен случай, а проблемите с литиево-йонните батерии не се срещат само при мобилни устройства, но и при друга техника като лаптопи.

Подобни затруднения и дефекти при производството могат да доведат до проблем, при който батерията прегрява.

От Samsung заявили, че не могат да коментират случая, тъй като все още не е проучен, като допълниха, че за проблем със самозапалването може да се говори само при модела Galaxy Note 7.

Samsung изтегля 2.8 милиона перални заради риск от нараняване

Samsung изтегля 2.8 милиона перални заради риск от нараняване

Производителят е пред ново изпитание в САЩ