Тази година южнокорейският производител Samsung успя да направи голям пробив на пазара с флагмана си Galaxy S7. Успехът на смартфона обаче беше напълно "изтрит" от пълния провал на следващия модел, появил се на пазара, Note 7.

От компанията обаче са се амбицирали да компенсират срива, като предложат сериозни нововъведения с готвения за следващата година Galaxy S8. Очакванията са той да бъде снабден с дигитален асистент, подобно на Siri на Apple и на Google Assistant на Pixel.

6 причини защо Pixel на Google е най-добрият Android смартфон в момента

6 причини защо Pixel на Google е най-добрият Android смартфон в момента

Технологичният гигант представи устройството в началото на месеца

За това говори и придобиването от миналия месец на американската компания за разработване на изкуствен интелект Viv Labs. След сделката от Samsung заявиха, че ще направят сериозна крачка към технологията и че ще представят "значително по-различен" продукт от Siri.

Тогава от компанията обявиха още, че софтуерът ще предложи напълно нови опции, свързани с предоставянето на полезна информация на потребителите от прогнозата за времето до часа на полета им. И всичко това персонализирано на база на търсенията им през смартфона.

Новият флагман ще е от огромно значение за спасяването на репутацията на корейския производител след провала на Note 7, който ще струва около 6 милиарда долара.

"S8 ще бъде напълно различен от всичко, което се предлага на пазара в момента", коментира вицепрезидентът на корпорацията Рий Ин-йонг, цитиран от Bloomberg. По неговите думи в бъдеще технологията на Viv Labs ще бъде внедрена и в други продукти на Samsung.

След кризата с Note 7: Срив от 96% в приходите на Samsung

След кризата с Note 7: Срив от 96% в приходите на Samsung

Проблемите на производителя ощетиха икономиката на Южна Корея