Samsung представи Galaxy A7 - първия смартфон на компанията с тройна камера, в опит да отговори на предизвикателството на китайските конкуренти.

Тройната задна камера е съставена от 3 различни обектива - 8-мегапикселова камера със 120-градусов широкоъгълен обектив, 24-мегапикселова основна камера и камера с дълбочинен обектив. Последната позволява да се създават т.нар. снимки с "боке ефект", при които обектът е на фокус, а фонът е замъглен.

Камерите използват интелигентния оптимизатор на картината на Samsung, който разпознава какво снимате и настройва контраста, яркостта и цвета, за да получите максимално добро качество на изображението.

Samsung срещу Huawei и Xiaomi: Корейският гигант залага на по-евтини смартфони

Samsung срещу Huawei и Xiaomi: Корейският гигант залага на по-евтини смартфони

Първите такива модели ще се появят на пазара по-късно тази година

Предната камера е 24-мегапикселова, с регулируема LED светкавица и ефекта "селфи фокус", който също дава възможност за боке ефект на автопортретите. Тя разполага и с професионален режим на осветление, емотиконки с обогатена реалност и специални филтри.

Galaxy A7 разполага с 6-инчов супер AMOLED екран с резолюция 1080x2220, което е много добре за смартфон от среден клас. Устройството се захранва от 8-ядрен 2.2-гигахерцов процесор (вероятно от серията Exynos), 4GB оперативна памет (до 6GB на някои пазари), 128GB вътрешна памет и слот за карта памет, отново в зависимост от оператора и пазара.

Смартфонът разполага със страничен датчик за пръстов отпечатък, звукът е гарантиран от технологията Dolby Atmos. Предлага се в 4 цвята - синьо, черно, златно и розово.

Galaxy A7 има доста добри характеристики за телефон от среден клас

Източник: Samsung

Galaxy A7 има доста добри характеристики за телефон от среден клас

Битка за продажби

Серията Galaxy A на Samsung предлага смартфони от среден клас, много по-евтини от флагманите S и Note. В миналото те бяха популярни на развиващите се пазари и други държави, където по-скъпите модели не са толкова разпространени. Тази стратегия помогна на Samsung бързо да увеличи продадените обеми.

В последно време корейският гигант среща сериозна конкуренция от китайски производители като Huawei и Xiaomi, които пуснаха по-иновативни устройства на по-ниски цени. Двете компании въведоха нови функции към телефоните от среден клас, дори преди да ги добавят във флагманите си.

В отговор Samsung планира да промени стратегията си в средния клас, като добави нови технологии в смартфоните от серията Galaxy A, за да привлече клиенти милениали.

Въпреки впечатляващите възможности за устройство от среден клас, Galaxy A7 не е първият смартфон в света с тройна задна камера. По-рано тази година Huawei представи флагмана P20 Pro, който разполага с тройна камера.

Galaxy A7 ще бъде пуснат на избрани европейски и азиатски пазари през тази есен, а в близко бъдеще ще се разшири и до допълнителни пазари. Цената на устройството все още не е обявена.