Най-богатият човек в света Бил Гейтс, който вероятно ще си възвърне това прозвище след развода на Джеф Безос, има различни възгледи за горещи теми, като изкуствения интелект и благосъстоянието на успелите хора. Той винаги е бил безпристрастен и това го направи умът, който буди най-много страхопочитание, пише Forbes.

"Мисля, че е страхотно, понеже вече има хора, които ми задават въпроса: "Трябва ли да имаш милиарди? и "плащаш данъци, нали?" казва създателят на Microsoft по време на дискусия само на пряка от сградата Trump Tower.

По думите на Гейтс трябва да има по-висок данък върху недвижимите имоти.  Нетната стойност на неговото богатство е $100 милиарда, въпреки непрестанните дарения, които прави фондацията, основана от него заедно със съпругата му.

"По-експресивно е да кажеш, че си спасил един или няколко живота, отколкото че си спечелил един милион", казва Гейтс в отвореното писмо, което публикува всяка година на сайта на фондацията си. Освен 9 неща, които са изненадали него и съпругата му, най-богатият човек на света споделя и своите възгледи.

Какво може да изненада Бил и Мелинда Гейтс?

Какво може да изненада Бил и Мелинда Гейтс?

9 факта, които те намират за учудващи

Той коментира и изкуствения интелект, като според него това е най-новата заплаха, породена от иновациите. Но находчивият бизнесмен не намира социалните мрежи за опасни. Като човекът, изобретил гениалния продукт на миналия век - Microsoft, той оправдава и дори подкрепя Марк Зукърбърг, който създаде гениалната социална мрежа на този век - Facebook.

"Мисля, че казаното от Роджър Мъкнейм (американски бизнесмен, един от ранните инвеститори на Googlе, бел.ред.) абсолютно несправедливо. Обвиняват го за всичко, но истината е, че Тръмп не беше избран заради Facebook. Искат да има 'филтриран балон' и цялата тази поляризация... Аз чета каквото искам и слушам радио, което харесвам. Напълно мога да игнорирам Facebook и сам да си направя 'филтриран балон'. Но това не включва само Facebook и да си мисля: 'Хей, Марк, стани една сутрин и реши проблема с този 'филтриран балон'.", категоричен е Бил Гейтс.