Всяка година Бил Гейтс и съпругата му Мелинда съобщават за филантропските си дейности в отворено писмо на сайта си Gatesnotes. Те признават, че 2018 година не е била толкова успешна за тяхната фондация, колкото са желали.

Най-голямо им желание е да няма умиращи от глад и болести деца по света. Благодарение на предприетите мерки, смъртните случаи от малария са намалели с 42% от 2000 година насам. Освен коварната болест, има още 9 интересни факта, които са се оказали изненадващи за тях. В тазгодишното си писмо те посочват неочаквани за тях неща.

Ето кои 9 факта се оказват изненадващи за филантропите:

  1. Африка е най-младият континент

Средната възраст на населението там е 18 години. Това се дължи, освен на голямата раждаемост и главно на забавеното икономическо развитие и социалните проблеми, които съкращават средната продължитерлност на живота.

  1. ДНК тестовете

Те могат да открият някои заболявания на време и да се предотвратява преждевременното раждане.

  1. Светът създава всеки месец град като Ню Йорк

С тези темпове на урбанизация и строителство броят на сградите по света ще се удвои в рамките на 40 години, а това рефлектира върху проблема с климатичните промени.

  1. Информацията може да бъде сексистска

Например, няма достатъчно информация за истинското здравословно състояние на жените в развиващите се страни.

  1. Можете да научите много за това, как да се справяте с гнева от тийнейджъри

В състояние на афект младежите са склонни да действат без да мислят и да взимат неправилни решения. Това не означава, че са лоши хора или не са добре възпитани. След това те съжаляват за постъпките си.

  1. Националистическият казус и глобализма

Национализмът е термин, с който днес много сe злоупотребява. Не е лошо човек да обича страната си, но не трябва да отрича всичко, което е чуждестранно.

  1. Тоалетните не са се променили изобщо

А биха могли да се разработят иновации, така че да не вредят, но да са полезни за околната среда.

  1. Учебниците стават непотребни

Те не могат да покажат коя част от урока ученикът разбира и с коя има затруднения. Образователният софтуер - програмите и приложенията, са много по-полезни, но са трудни и скъпи за вграждане навсякъде.

  1. Мобилните телефони са най-влиятелни в ръцете на най-бедните жени

Тези жени няма да използват устройствата само за достъп до различни приложения и сайтове. Те могат да променят социални норми и да се борят за по равностоен свят за различните полове.