Facebook разработва телевизионна програма за излъчване в собствената си социална мрежа. За тази цел компанията е наела един от ръководителите на MTV - Мина Лефевър, която по-рано отговаряше за сценариите на всички програми на музикалния канал, съобщи агенция Вloomberg.

В новото си амплоа тя ще ръководи създаването на телевиизонни програми в Менло Парк, Калифорния, където е централният офис на Facebook. През последната година компанията инвестира значителни средства във видеосъдържание.

Мина Лефевър се присъединява към екипа на предприемача Рики Ван Вина, съосновател на хумористичния сайт CollegeHumor. На своята страница в социалната мрежа тя написа, че скоро започва ново приключение като шеф за развитието на Facebook.

Лефевър споделя, че е била изкушена от идеята да бъде част от екип, който ще помогне на Facebook да създаде екосистема с оригинално съдържание.

Facebook очевидно иска да печели от телевизионна продукция, коментират наблюдателите на пазара. Според Вloomberg, компанията вече води преговори за производство на видео за социалната мрежа с режисьори и филмови компании.