Собственикът на платформата за социални медии X (бившата Twitter) Илон Мъск обмисля премахването на услугата от Европа. Предстоящите действия на милиардера са в отговор на новата регулация на интернет платформата в ЕС, съобщава Reuters.

Мъск вече е обсъдил премахването на приложението за региона или блокирането на достъпа на потребителите в ЕС, твърди анонимен източник на медията.

Снимка 629488

Източник: X Corp.

Припомняме, че през август тази година Брюксел прие Закона за цифровите услуги (DSA), който определя правила за предотвратяване на разпространението на вредно съдържание, забрана или ограничаване на определени практики за таргетиране на потребители.

Мъск иска всички да си плащат за бившия Twitter

Мъск иска всички да си плащат за бившия Twitter

Социалната мрежа продължава да страда от недостатъчно реклама

Малко след ребрандинга на Twitter това лято, Илон Мъск обяви, че месечните потребители на платформата X са достигнали "нов връх", предава Reuters. Вече над 540 милиона души ползват социалната мрежа. Новината дойде в момента, в който компанията преминаваше през организационни промени и се стремеше да увеличи приходите от реклама.

В поредица от коментари, цитирани от американските медии, ръководителите на X твърдят, че платформата се използва все повече на фона на конкуренцията от страна на Meta Platforms, която от своя страна стартира новата социална платформа, наречена Threads.

Откакто пое управлението, милиардерът премина през редица продуктови и организационни промени. Компанията му пусна проверената синя отметка като платена услуга и започна да споделя част от продажбите на реклами с избрани създатели на съдържание в платформата, като с този бизнес ход си навлече доста критики.

След това дойдоха и опитите за регулации от страна на Европейския съюз, от които Илон Мъск очевидно не е никак доволен.

След ребрандинга на Twitter като X: Илон Мъск обяви "нов връх" на потребителите

След ребрандинга на Twitter като X: Илон Мъск обяви "нов връх" на потребителите

Над 540 милиона души ползват платформата