Какъв хостинг използвате за своя онлайн магазин? В предната статия вече споделихме колко важно е хостинг решението за бизнеса ви да бъде гъвкаво, максимално ефективно и да позволява на бизнеса ви да расте без ограничения. Пренебрегването на тези възможности е най-честата причина онлайн бизнесите да се провалят дори когато се радват на голям интерес от страна на потребителите.

В тази статия ще ви запознаем с най-популярните сървърни решения, от които бихте могли да се възползвате, и ще ви насочим към онези, които ще са най-полезни именно за вашия онлайн магазин.

Вариант 1: Споделен хостинг. Дали си заслужава?

Най-често използваното инфраструктурно решение за уеб проекти е споделеният хостинг, при който "споделяте" ресурсите на един и същи физически сървър заедно с всички останали проекти на него - други сайтове, електронни магазини, и т.н. Представете си тази услуга, като "стая в хостел" с ограничени параметри, която наемате за своя сайт в съседство с още множество подобни проекти. Вярването, че това решение е най-евтино за бизнеса, както и липсата на повече алтернативи допреди няколко години, са сред основните причини споделеният хостинг да е все още популярен и за онлайн магазини. Основният недостатък за този тип бизнеси обаче е свързан с ограничената възможност да растете, когато достигнете лимита на използваните ресурси. При подобен сценарий онлайн магазинът ви може да се окаже претоварен и дори недостъпен за клиенти, а това да ви донесе редица пропуснати ползи. Застрашени сте и при евентуални проблеми с останалите потребители, с които споделяте услугата.

Вариант 2: Виртуален частен сървър (VPS). За какво да внимавате?

Често, правилната услуга за онлайн магазините надхвърля възможностите на споделения хостинг. Добър вариант в подобни случаи е VPS решение, при което разполагате с резервирани за вас ресурси (памет, дисково пространство, процесорно време и др.), които използвате според своите нужди. При virtual private server, работата на останалите проекти на същия физически сървър ще окаже нулево или минимално влияние върху работата на вашия онлайн магазин. Ако при споделения хостинг правим аналогия с помещение в хостел, то при VPS вече разполагате с "хотелска стая", в която всичко налично е само за вашия проект. Ако се доверите на подобна услуга, трябва да внимавате за правилното планиране на необходимите ресурси и да се уверите, че наистина получавате от доставчика си реалните параметри, които заплащате.

Вариант 3: Скалируемо решение в облака

Ако търсите максимална гъвкавост за своя онлайн магазин, то нуждаете се от решение, при което лесно можете да увеличавате и намалявате (т.е., да скалирате) ресурсите, които използвате. При този вариант проектът ви ще бъде разположен върху множество сървъри, които да бъдат пускани и спирани според вашите нужди. Тъй като използвате комбинирания изчислителен ресурс на много отделни физически сървъри, онлайн магазинът ви ще работи безпроблемно дори при пик в натоварването към него. Единственото, за което трябва да внимавате при този тип услуги, е да не активирате автоматично скалиране на ресурсите, когато не се нуждаете от такова, за да си спестите излишни разходи.

Съветваме всички онлайн бизнеси, които търсят оптимално ниво на разходите, както и гаранция за стабилната и бърза работа на своя проект, да изберат именно последния тип решение.

С cloud сървърните услуги на AbsCloud ще си осигурите индивидуално решение, максимална гъвкавост и отлична работа на своя онлайн магазин дори в периоди на голямо натоварване към него. Част от най-големите в електронната търговия вече ни се довериха именно защото знаем, че бързите сайтове изкарват повече пари, и предлагаме:

  • Едни от най-бързите и надеждни сървъри на пазара на технологични услуги
  • Последно поколение NVMe устройства за максимална скорост на вашите проекти
  • Максимална достъпност и свързаност, тъй като инфраструктурата ни е обезпечена с множество Интернет връзки
  • Възможност за заплащане само на използваните ресурси от бизнеса

Свържете се с екипа ни за безплатна консултация и за проектиране на най-доброто cloud решение за вашия онлайн магазин.