Според последната информация на Samsung сгъваемият смартфон на марката, който имаше редица проблеми при дебюта си на пазара през април, трябва да излезе през септември.

Сега обаче след многократното отлагане има и определена дата. Телефонът трябва да излезе на 6-и септември, пише Pocket-lint, позовавайки се на корейския сайт yna.co.kr. Според него Samsung обсъжда с три дистрибуционни компании да пусне Galaxy Fold на 6-и септември в Корея.

В последната информация на южнокорейския производител на смартфони се посочваше, че пускането на вече поправената версия ще се осъществи в края на септември. Въпреки че компанията отложи няколко пъти излизането на сгъваемия смартфон на пазар, сега тя значително изпреварва определения срок.

Samsung Galaxy Fold излиза през септември

Samsung Galaxy Fold излиза през септември

Компанията уверява, че всички недостатъци са отстранени

От корейската медия още става ясно, че Samsung ще предложи продукта си на масовата аудитория за първи път на технологичното шоу IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), което отваря за публиката на 6-и септември. На пазарите в Китай и САЩ телефонът също трябва да излезе през октомври, но още няма информация за конкретна дата.

През юли Samsung публикува доклад с направените промени и подобрения. Според него защитният филм, който покрива дисплея вече е поставен под рамките на екрана, за да се предотврати отлепването му. Освен това са направени подобрения и върху пантите.

В доклада компанията посочва, че и горният, и долният край на пантите са били подсилени с добавяне на защитни капачки и, че разстоянието между пантите и самия телефон е намалено. Очаква се цената за него да бъде 1800 паунда или 2193 долара.

Сгъваемият Samsung Fold вече е готов за производство

Сгъваемият Samsung Fold вече е готов за производство

Все още обаче не е ясно кога ще излезе на пазара