Инженерите в Samsung Electronics Co. са приключили двумесечния редизайн на Galaxy Fold, след като моделът бе върнат за доработка, пише Bloomberg, цитирайки свои източници.

Най-големият производител на мобилни телефони е в крайния етап на производство на официална версия, но засега все още не е ясно кога той ще излезе на пазара. Samsung изтегли сгъваемия модел, след като при някои от тестовите бройки се появи проблем, който засегна екрана. При част от тях казусът бе свързан със защитния слой върху него, като получилите тестовите бройки не бяха предупредени да не го премахват. Компанията е предприела мерки това да не се случва: протекторът вече ще е невъзможен за премахване на ръка, а на кутиите най-вероятно ще има и предупреждение. Samsung е променила и механизма за отваряне и затваряне на телефона.

Galaxy Fold трябваше да излезе на пазара на 26 април при цена от $1 980.

Очаква се съвсем скоро Samsung да започне производството във Виетнам. Малко вероятно е обаче той да се появи заедно с Galaxy Note 10 в началото на август. Компанията няма причина да бърза, след като Huawei също отложи пускането на своя Mate X. Прогнозните продажби са около 1 милион за година.

Междувременно Samsung разработва и втори сгъваем телефон и вече е създала няколко прототипа с различна технология на отваряне.

Наполовина по-ниска печалба

Междувременно анализатори очакват Samsung да отчете наполовина по-ниска печалба през второто тримесечие на годината заради рязък спад в доставките на чипове памет към Китай заради търговското напрежение на страната със САЩ. Резултатът за тримесечието ще бъде най-ниският за компанията от поне три години.

Въпреки спада в доставките на компоненти за Китай, Samsung най-вероятно ще отчете ръст на продажбите на мобилни телефони, след като бъдещето на Huawei все още изглежда неясно. Вчера компанията разпрати и покани за събитието, на което ще бъде показан новия Note.

Refinitiv SmartEstimate прогнозира, събирайки анализите на 29 души, че Samsung ще отчете в петък 60% спад на печалбата до 6 трилиона вона ($5,14 милиарда).

Samsung ще спечели най-много от американските санкции срещу Huawei

Samsung ще спечели най-много от американските санкции срещу Huawei

Най-важният ефект ще бъде в изгубването на доверието, ако Huawei не може да гарантира стабилни доставки