Хакерът, или хакерите, който открадна над $600 млн. в криптоактиви от платформата PolyNetwork, е върнал почти всички средства в петък, слагайки изненадващ край на един от най-големите обири в криптосвета, пише The Wall Street Journal.

Активите са върнати в адреси, контролирани от платформата за децентрализирани финанси, съобщиха оттам. Остават единствено $33 млн. в tether, които бяха замразени от компанията издател.

PolyNetwork все още изчаква хакерът да даде достъп до тях.

Инцидентът подчертава рисковете, свързани с криптопазарите, заяви председателят на американската Комисията за ценните книжа и борсите Гари Генслър.  

Хакерът заяви по-рано, че целта му е била да покаже уязвимостите на платформата и не е имал намерение да задържи средствата.

Анализатори подчертаха, че ще бъде изключително трудно криптоактивите да бъдат продадени, тъй като блокчейн технологията записва всяка стъпка. През май ФБР успя да проследи криптовалута на стойност $4,4 млн., платена като откуп от Colonial Pipeline.

PolyNetwork, базирана в Китай, съобщи, че е предложила $500 хил. награда за хакера като награда. Компанията работи и с Tether по освобождаването на останалите $33 млн.