Samsung изненадващо пусна по-рано от очакваното Galaxy S10 5G, съобщава Forbes. Компанията бе обявила, че продажбите ще започнат на 5 април в Южна Корея, а по-късно и в останалата част от света. Моделът обаче се появи само месец след пускането на пазара на останалите версии от серията.

Освен с възможност за свързане с 5G мрежа, каквато обаче все още няма никъде, телефонът има и други екстри, с които да се похвали. Дисплеят е с 6,7 инча спрямо 6,4 инча на стандартната версия. Батерията е с капацитет 4500 mAh. За сравнение Galaxy S10 Plus e с 4100 mAh, Galaxy S10 - с 3500 mAh.

Освен всичко останало, Galaxy S10 5G прави и по-добри снимки. Той е снабден с четвърта задна камера с Time of Flight(ToF). С тази функция моделът може да прави по-добри снимки при ниска осветеност, с по-бърз фокус и повече дълбочина на фокуса.

Цената e същата като на модела Galaxy S10 Plus - 1 199 долара. Устройството обаче предлага само 8GB RAM памет и 256GB място за съхранение. Последната обаче може да бъде разширена с още 512 GB с microSD карта.

Samsung работи по още два сгъваеми телефона

Samsung работи по още два сгъваеми телефона

Заради проблем с Galaxy Fold компанията може да предлага безплатна замяна на дисплея