Samsung Electronics Co. работи по два нови сгъваеми смартфона, опитвайки се да получи по-голям пазарен дял в новия сегмент, пише Bloomberg.

Източници на изданието твърдят, че компанията разработва модел, подобен на популярните преди години телефони тип "мида", както и такъв, който се сгъва навън, както Mate X на Huawei. Още този април на пазара ще излезе представения вече Galaxy Fold на цена от $1 980.

Xiaomi Corp. също работи по подобни устройства. Вчера стана ясно, че Corning - доставчик на Apple - също разработва такива.

"Никой не знае кой е идеалният дизайн все още", казва Браян Ма, вицепрезидент в IDC. "Времето е подходящо за експерименти. Много от тези устройства няма да са успешни, но индустрията ще научи ценни уроци".

Сгъваемият модел на Samsung тип "мида" ще бъде представен в края на тази или началото на следващата година. Моделът ще има още един екран във външната част. Другият модел ще бъде показан по-късно и ще бъде по-тънък заради липсата на още един екран.

Междувременно компанията работи и по усъвършенстване на Galaxy Fold, като се опитва да премахне появяващата се след 10 000 сгъвания гънка. Първоначално, производителят може да предлага безплатна замяна на дисплеите.Samsung предвижда, че ще произведе поне един милион сгъваеми телефони тази година.

Гънката, която създава проблеми на Samsung

Източник: Twitter / Rich Brome

Гънката, която създава проблеми на Samsung