Военният завод "Арсенал" в Казанлък ще се разширява. Това е видно от решение на РИОСВ-Стара Загора, от което става ясно, че местната екоинспекция е преценила, че оценка за въздействие на околната среда (ОВОС) на проекта не е необходима.

По-конкретно на територията на завода предстои да бъде изграден склад № 9 за съхранение на пиротехнически състави. Складът ще бъде ново строителство, със застроена площ от 183.6 кв. м и ще обслужва действащите инсталации на дружеството. Предвижда се едноетажната сграда да се състои от три помещения, разградени с огнепреградни стоманобетонни стени. 

Припомняме, че през март 2023 г. от уведомление за инвестиционно предложение с ОВОС на оръжейния завод, публикувано на сайта на Община Казанлък стана ясно, че "Арсенал" АД ще изгражда допълнителни производствени съоръжения и ще реконструира съществуващи обекти към инсталацията за производство на експлозиви, и ще въвежда нови технологични линии на площадката на Завод 3, който се намира в землището на Казанлък.

Шефът на "Арсенал": Обезпечени сме дългосрочно с договори и пазари, търсим още 2000 служители

Шефът на "Арсенал": Обезпечени сме дългосрочно с договори и пазари, търсим още 2000 служители

Във военния завод работят над 8500 души със средни заплати от 2000 лева

Като мотиви за инвестиционното намерение са посочени настъпилите промени в търсенето на пазара на специална продукция, която изисква разработването на нова гама продукти, което от своя страна поражда необходимост от разширяване на производството.

Както money.bg писа най-големият производител на оръжие в България откри свой, нов завод в Стара Загора. От средата  на юни 2023 г. казанлъшкото дружество стана собственик на базата, в която се е помещавал някогашният завод "Светлина", а след това т. нар. Чорапена фабрика в града на липите.

Разгънатата застроена площ на обекта е над 12 декара. Намира се в Индустриалната зона на Стара Загора, непосредствено след надлеза над ж.п. линията за кв. "Кольо Ганчев". Мястото е с изградена и поддържана инфраструктура и удобни транспортни връзки.

"Арсенал" открива нов завод за производство на оръжие в Стара Загора

Най-големият производител на оръжие в България откри завод в Стара Загора, търси 300 нови служители

Средните заплати в завода ще достигат 2200 лева