Производителят на оптична техника "Оптикс" откри нова производствена база в Панагюрище и обяви, че това е "най-значимата инвестиция на компанията в града", която идва по повод 25-годишния й юбилей. Към момента размерът на инвестицията не е обявен.

Припомняме, че миналата година специализираната в производството на оптични изделия с военно и гражданско предназначение компания откри производствено-развоен център в Пловдив, след инвестиция в размер на 10 милиона лева. Тогава от компанията обявиха и разкриването на 100 нови работни места, сред които за инженери в развойната дейност.

"Оптикс" инвестира 10 милиона лева в Пловдив и отваря 100 нови работни места

Производител на оптична техника за армията и полицията отваря завод за 10 млн. лв. в Пловдив

Компанията открива 100 работни места в Града под тепетата

"Оптикс" изнася продукция за 45 държави.

Най-голямата инвестиция на компанията в Панагюрище

Производствени бази "Оптикс" има и в грд Стрелча и село Попинци в община Панагюрище. Основните производствени и развойни мощности на компанията са именно в Панагюрище. Новата производствена сграда се намира на територията на бившето шивашко предприятие "Ритон-П".

Снимка 605638

Източник: "Оптикс"

Изпълнителният директор на компанията Иван Чолаков заяви пред местните медии, че "въпреки трудностите екипът е успял с изпреварващи темпове да изгради високотехнологичното си оптично производство".

Към днешна дата предприятието разполага с над 150 хил. кв. м собствена земя и над 42 хил. кв. м. застроена площ, която е съвременно оборудвана за целите на производството.

Мащабният инвестиционен обект е пряко свързан и с дългосрочната стратегия на "Оптикс" за устойчиво развитие, а целите на компанията са цялото оптично производство от различните технологични зони да бъде събрано на едно място.

За своята 25-годишна история фирмата се е утвърдила като водещ български и европейски производител на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение, като работи в над 45 страни по света.

Българската "Оптикс" продаде част от бизнеса си на канадската American Optics

Български производител на оптика отваря заводи в Панагюрище, София и Пловдив

Компанията се разраства и инвестира активно, атакува нови пазари