BILLA отвори своя най-голям магазин в района на Югозападна България в Благоевград. Обектът е изграден с инвестиция от 5 млн. лв. и разкрива 40 нови работни места.

Магазинът се намира в квартал "Ален мак" - на ул. "Борис Ангелушев" 2. Обектът предлага асортимент от над 8000 артикула.

Броят на магазините на веригата в България надхвърлят 150. От компанията подчертават, че предстоят да бъдат открити магазини още в големи градове и по-малки населени места.

"BILLA България се намира в период на силен подем и активна експанзия. ще продължим да откриваме нови модерни магазини на удобни локации, както в големите градове, така и в по-малките населени места." - сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Новият обект BILLA в Благоевград предлага експресни каси на самообслужване, които дават възможност на всеки самостоятелно да организира маркирането и заплащането на покупките си. Внедрени са електронни етикети с подробна информация за всеки артикул, енергоефективни хладилни инсталации и LED осветление. Магазинът разполага с паркинг с 60 паркоместа.