Германският доставчик на железопътно оборудване Bombardier Transportation е създал свое дъщерно дружество в България със 100% собственост, за да разшири присъствието на компанията си на българския пазар, предава Seenews.

"Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен етап в ангажимента на Bombardier към този нарастващ пазар", заяви Ричард Хънтър, президент на подразделението на железопътен контрол в Bombardier Transport.

"Имаме стабилни взаимоотношения с Българските железници. Чрез текущите си проекти за сигнализация и с широкото портфолио от продукти и услуги очакваме с нетърпение да допринесем за развитието на железопътния транспорт в България", добави Хънтър.

Bombardier стъпва на българския пазар през 2017 г., когато инсталира сигнализация на железопътните линии Скутаре-Оризово и София-Елин Пелин.

През 2019 г. Bombardier спечели голям договор за проектиране и инсталиране на сигнална и телекомуникационна система INTERFLO 250 ERTMS по протежение на 300 километра от железопътната линия Пловдив-Бургас.

През последните години страната ни инвестира в железопътната инфраструктура с подкрепата от ЕС по оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", както и Механизма за свързване на Европа.

Bombardier Transportation е германското подразделение за железопътно оборудване на Bombardier Inc. Това е една от най-големите компании в света в производството и обслужването на железопътни превозни средства и оборудване