След като българската верига за търговия с бързооборотни стоки "Фантастико" направи първи стъпки извън София с магазини в Банкя и Кюстендил, сега компанията ще навлезе в още два града в страната.

От фирмата съобщават, че през 2021 година ще открият първите си обекти в Перник и в Ботевград, като общата инвестиция в двата проекта ще бъде на стойност над 34 милиона лева. Заедно с това веригата ще създаде нови около 250 работни места в градовете.

В Перник "Фантастико" ще изгради цялостен търговско-развлекателен комплекс, който ще е най-големият подобен проект за компанията досега. Той ще се намира в квартал "Изток" на улица "Юрий Гагарин" и ще бъде разположен на 10 753 квадратни метра застроена площ.

"Фантастико" отваря голям магазин за 20 милиона лева в Банкя

"Фантастико" отваря голям магазин за 20 милиона лева извън София

Той е на четири нива и разполага 129 паркоместа

От компанията посочват, че там ще се намира най-модерният досега магазин от веригата. Заедно с това комплексът ще включва боулинг зала от веригата MegaXtreme Bowling, модерна детска площадка, голям паркинг и озеленяване. По строителството ще работи фирма "Бараж Груп".

"Започваме този проект с огромно вълнение, защото той ще надскочи всичко, което сме правили до този момент. В нашата компания работят много жители на града, които в момента пътуват всеки ден до София. Сега ще създадем обект, в който колегите ще могат да работят там, където живеят и, разбира се, ще открием работни места за нови служители от Перник", коментира собственикът на "Фантастико" Валери Николов.

"Фантастико" откри магазин за 24 милиона в София и планира още два извън столицата

"Фантастико" откри магазин за 24 милиона в София и планира още два извън столицата

Веригата отваря първи обекти в два града в региона

Успоредно с това вече е финализирана сделката за имота, на който ще се намира първият обект в Ботевград. Строителството на магазина започва, като той трябва да отвори врати през 2021 година. Обектът ще има 6700 квадратни метра площ, а инвестицията в него възлиза на 9 милиона лева. Към него ще има кафетерия, детска площадка и паркинг.

През 2020 година веригата откри два нови супермаркета в столичния квартал "Манастирски ливади" и в град Банкя. Бяха разкрити над 200 нови работни места, като размерът на общите инвестиции със собствен капитал са за около 34 милиона лева.

Към момента "Фантастико" управлява 43 супермаркета в София, Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. В портфолиото на компанията са още търговският център SkyCityMall, развлекателният комплекс JoyStation, MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice и фитнес залата Fast&Fit. За компанията работят над 3000 души.