Фирма "Калинел" ЕООД - мажоритарен собственик на тетевенската "Четпром" ООД, и водеща у нас компания при производството на домашен текстил, откри нов производствен цех в гр. Тетевен. "Калинел" ЕООД е с централен офис в гр. Троян, има и офис в Сърбия.

Новият цех е разположен на площ от 700 кв. метра, а инвестицията до момента е 150 000 лв. Новото производство осигурява 60 нови работни места, който вече са действащи и заети, съобщиха от община Тетевен.

В цеха са разположени 5 производствени линии за пълнене на градински възглавници и сгъваеми матраци.

В процес на изграждане към цеха е зала за хранене и отдих, кафене и магазин за търговия на всички изделия, произвеждани във фирмата. Очаква се инвестицията да бъде в размер на около 150 хил. лв.

Тази година производството на различни видове четки навършва 100 години от своето създаване в гр. Тетевен. Фирма "Калинел" е запазила производството на всички видове четки в "Четпром" ООД, отбелязват от общината.

Ръководството на фирмата е насочило своите усилия в производството на по-висок клас четки, изработени от естествени и екологични материали. По-голямата част от произведените изделия са предназначени за износ за Франция, Англия, Германия и Австрия.

"Калинел" ЕООД е определена за "Инвеститор на 2019 година за регион Ловеч". Призът е за новопостроения тогава автоматизиран високостелажен склад за готова продукция, който влезе в експлоатация през ноември 2019 г.