"ГудМилс България" отваря ново складово помещение за съхранение на опаковъчния материал за продуктите на компанията. Новият склад е изграден с инвестиция от близо 500 000 лева, разполага с площ от 305 кв. метра и се намира в непосредствена близост до основната инфраструктура на предприятието.

Новооткритото складово помещение на "ГудМилс България" е с капацитет от 298 палетни места и е конструирано спрямо всички европейски и български изисквания, съобщиха от компанията. Сградата е оборудвана с автоматична противопожарна система, вентилационна система и рампа за лесно разтоварване на стоките.

С откриването на новия си склад, компанията предприема следваща стъпка към оптимизирането на работните процеси и развиването на по-ефективна логистична мрежа за по-бърз инвентарен контрол.

Благодарение на този проект, "ГудМилс България" ще намали количеството загуби на опаковъчен материал, защото той ще бъде съхраняван при оптимални условия. По този начин предприятието демонстрира грижа за околната среда, която тенденция е силно застъпена в ценностите на фирмата.

Складът ще позволи да се съберат всички опаковки на едно място. Така се управляват по-добре и складовите запаси.

Снимка 651021

Източник: ГудМилс България

"С откриването на склада затвърждаваме нашата стратегия за разширяване и подобряване на общата функционалност на компанията. Реализирането на този проект ни позволява да увеличим капацитета си за съхранение и да подобрим ефективността и гъвкавостта на веригата ни от доставки. Вярвам, че разширяването на нашата складовата база ще допринесе за развитието на "ГудМилс България", като ни помогне да отговорим на потребностите на клиентите, поддържайки високите стандарти, които сме си поставили", коментира Илия Великов, управляващ директор.

Според предварителните данни за 2023 г., "приходите от продажби на "ГyдMилc Бългapия" леко намаляват, което се дължи на по-ниските цени на пшеницата на международните пазари и в България. Които цени впрочем почти не се различават, тъй като пшеницата е борсово търгувана стока", коментира за Money.bg Cтeфaн Xpиcтocĸoв, финaнcoв диpeĸтop и yпpaвитeл на фирмата.

"Що се отнася до продажбите "на дребно", за изминалата 2023 г. имаме лек ръст, според предварителните данни", каза Xpиcтocĸoв.

Цените на различните видове брашно на "ГудМилс България", вкл. и широко известната марка "София Мел" през 2023 г. не са нараснали спрямо 2022 г., основно поради отпадането на ДДС върху брашното, посочи още Cтeфaн Xpиcтocĸoв, финaнcoв диpeĸтop и yпpaвитeл нa "ГyдMилc Бългapия".

В тази връзка ще припомним, че в интервю за Money.bg през 2023 г. Xpиcтocĸoв посочи, че "нyлeвa cтaвĸa нa ДДC въpxy xляб и бpaшнo, щe имa пoлoжитeлeн eфeĸт въpxy ycпoĸoявaнeтo нa цeнитe зa извecтeн пepиoд oт вpeмe. Haпълнo пoдĸpeпямe тaзи мяpĸa, тя щe дaдe "глътĸa въздyx" нa пoтpeбитeлитe."

Стефан Христосков, управител на "ГудМилс": Отпадането на ДДС едва ли ще доведе до намаляване на цените на хляба

Стефан Христосков, управител на "ГудМилс": Отпадането на ДДС едва ли ще доведе до намаляване на цените на хляба

Несигурността в световен мащаб повиши търсенето на брашно, каза в интервю за Money.bg управителят на "ГудМилс България"