Новите роботизирани линии в завода за керамика на "Идеал Стандарт - Видима" бяха официално открити вчера в присъствието на Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на "Идеал Стандарт Интернешънъл" и множество публични лица, сред които министърът на икономиката Емил Караниколов.

Инвестиционният проект включва две нови преси под налягане и роботизирани линии за глазиране. "Инсталирани са 4 робота и промяна на конфигурацията на една от пещите за изпичане на изделия на 2 реда, с което постигаме увеличение на капацитета на завода с още 250 000 изделия за година, с което той достига общ капацитет до 2 550 000 изделия", поясни Ярослав Дончев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Идеал Стандарт - Видима" АД.

Само през 2017 г. компанията е инвестирала 22,5 милиона лева в двата си завода в Севлиево. Вложенията са част от тригодишна инвестиционна програма, която ще приключи през 2019 г. Общата сума за трите години е 70 милиона лева, а крайната цел - увеличаване на капацитета с 30 процента.

Производителят на санитарна керамика "Идеал Стандарт - Видима" увеличава капацитета си с 30%

Производителят на санитарна керамика "Идеал Стандарт - Видима" увеличава капацитета си с 30%

Компанията е инвестирала над 130 милиона евро от стъпването си у нас

В завода за арматура се предвижда инсталиране на 20 робота за автоматизация на шлайф-полирната работа. "До момента са внедрени 6 робота в производството - последно поколение високо производителен CNC машинен център за модернизация на механичната обработка и високо производителни машини за леене на изделията", допълни още Дончев.

"Радвам се и съм горд да бъда тук на официалното откриване на новата роботизирана линия. Тази инвестиция е част от по-дългогодишната стратегия за растеж и един пример на нашите инвестиции тук в България. За двата завода тази година ние инвестирахме над 22,5 милиона лева - това е важно доказателство за важността на България и тези производствени предприятия в корпорацията", заяви от своя страна Торстен Тюрлинг.

Caмo зa минaлaтa гoдинa ĸoмпaниятa e пpoизвeлa близo 7.5 милиoнa издeлия. И нa тoзи фoн oтчитa cĸoĸ в пpoизвoдcтвeния oбeм c нaд 9 пъти в cpaвнeниe c 1992 г., обявиха от компанията през лятото.

Haд 130 милиoнa eвpo инвecтиции и пoчти 3200 cлyжитeли e paвнocмeтĸaтa нa нaй-гoлeмия paбoтoдaтeл в Цeнтpaлнa ceвepнa Бългapия имeннo зa пocлeдния чeтвъpт вeĸ.