Търговската верига Kaufland започва строежа на първия си магазин във Велико Търново. Инвестицията е за 20 млн. лева, а хипермаркетът трябва да заработи през февруари 2019 г. В сумата обичайно са включени строителните дейности, както и облагородяването на терена и района, съобщава "Капитал".

Парцелът, купен през 2016 г., е на перфектна локация - на главния път София - Варна. Лошото му състояние обаче забавя строителните дейности и реалното строителство ще стартира през лятото на настоящата година.

Веригата Kaufland навлиза на пазара в Молдова

Kaufland си хареса нов пазар в Европа и ще инвестира на него €60 милиона

Компанията отваря 6 магазина там

Бъдещият хипермаркет ще разполага с малко над 3000 кв. м търговска площ, както и повече от 250 паркоместа. Новия обект на Kaufland ще създаде 150 нови работни места за местните хора.

Изграждането му ще бъде по най-актуалните екологични стандарти, ще бъдат внедрени и редица иновативни решения. Коридорите ще са по-широки, а рафтовете със стоките - по-ниски с цел удобство на клиентите.

Kaufland откри четвърти хипермаркет във Варна

Kaufland откри първия си хипермаркет по напълно нова концепция

Клиентите имат максимално лесен достъп до стоките и касите

През тази година компанията смята да изгради и още един хипермаркет - във Варна, който ще бъде петият за Kaufland в града. Строителството му ще започне през пролетта. Именно в морската столица бе открит най-новият магазин на търговската веригата през есента на 2017 г.

Паралелно с това Kaufland продължава да обновява и модернизира магазините си из страната. Предстои голямо разширяване (с цели 25 000 кв. м) на централния склад на компанията в с. Стряма, община Раковски. Общите инвестиции на Kaufland в България през 2018 г. ще бъдат около 100 млн. лева.