7 милиона лева е била инвестицията на Kaufland България в модернизирането на хипермаркета си в столичния квартал "Дружба", съобщиха от компанията. Магазинът е с търговска площ от близо 3 800 кв. м. и още 7 000 кв. м. паркинг.

Търговският обект вече с разширени коридори и по-ниски рафтове, а ориентирането става чрез специално разработена навигационна система, казват от компанията.

Сред нововъведенията са по-широки паркоместа и такива за майки с колички, разположени близо до входа. На изходите на обекта вече ще има машини за хигиена и дезинфекция, гримьорна и кът за почивки. Освен това клиентите ще могат да се възползват и от безплатен безжичен интернет.

Kaufland строи първи хипермаркет във Велико Търново, влага 20 милиона лева

Kaufland строи магазин в още един голям град в България

Компанията изгражда 2 свои обекта през 2018 г.

Цялото осветление в хипермаркета е с енергийноефективна LED технология. От тази година компанията въвежда и допълнителен постоянен мониторинг и оптимизация на енергопотреблението. Въведени са множество методи за намаляване потреблението на хартия и ползването на електронни табели и етикети в секцията за плодове и зеленчуци.

В модернизирания хипермаркет е внедрена система за комбинирано отопление и охлаждане и модерна енергийноефективна хладилна инсталация. Всички технологии и решения имат за цел да намалят въглеродния отпечатък на обекта до минимум.

Иновативните елементи от новата концепция поетапно ще бъдат въведени и в останалите филиали на Kaufland в страната.

Кауфланд е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета със средна търговска площ от 3200 кв.м. в цялата страна.

Веригата Kaufland навлиза на пазара в Молдова

Kaufland си хареса нов пазар в Европа и ще инвестира на него €60 милиона

Компанията отваря 6 магазина там