Lion's Head Investments, съвместният инвестиционен фонд между южноафриканската група Old Mutual и българската AG Capital, ще удвои портфолиото си от имоти в България и региона до половин милиард евро.

Дружеството, което залага на дългосрочни инвестиции на пазара на бизнес имоти в Югоизточна Европа, вече гледа към нови покупки и преговаря със собственици на имоти в региона.

Полиграфическият комбинат в София вече е модерен бизнес център

Полиграфическият комбинат в София вече е модерен бизнес център

Южноафрикански инвеститори влагат €310 милиона в България и Румъния

"От 300 млн. евро, които имаме сега, се стремим да достигнем над 0.5 млрд. евро за една година", каза Христо Илиев, изпълнителен председател на борда на директорите на AG Capital и изпълнителен директор на Lion's Head Investments, цитиран от румънски медии.

Инвестиционният фонд вече притежава имоти в София и Букурещ, но се интересува от офис сгради и в столиците на други държави от региона като Сърбия, Гърция, Хърватия и Унгария.

Park Lane Developments строи офис сграда за €30 милиона до Paradise Center

Компания на AG Capital строи офис сграда за €30 милиона до Paradise Center

Сградата ще бъде с площ около 24 000 кв. м. и с капацитет около 3 000 работни места

Lion's Head приключи придобиването на офис комплекса Oregon park в Букурещ за сумата от 170-180 млн. евро, като това е най-голямата сделка в сектора, съобщават румънски медии.

Комплексът се състои от 3 офис сгради с обща отдаваема площ от 70 000 кв. м, като третата трябва да бъде завършена през следващата година.

В България инвестиционният фонд притежава 2 бизнес центъра - "Мегапарк" (бизнес комплексът до The Mall) и "Полиграфия офис център" (обновеният Полиграфически комбинат), които се намират на на бул. "Цариградско шосе". Портфолиото на Lion's Head за момента включва 5 сгради с 235 000 кв. м отдаваема площ на обща стойност 310 млн. евро.

Инвеститорите са привлечени от съживяващия се пазар на бизнес имоти на Балканите, покачващите се наеми и подобряваща се доходност от 7.5-8.5%.