Американският IT гигант Microsoft Corp. възнамерява да инвестира 3,2 милиарда евро през следващите две години в развитието на инфраструктурата, свързана с технологиите за изкуствен интелект в Германия, каза президентът на компанията Брад Смит.

Microsoft пуснаха платена AI услуга

Microsoft пуснаха платена AI услуга

Copilot Pro дава достъп до най-новия модел GPT-4 Turbo

Това е най-голямата пряка инвестиция на Microsoft в Германия, отбелязва Bloomberg . Средствата ще бъдат използвани за изграждане на нови центрове за данни в Северен Рейн-Вестфалия и района на Франкфурт, както и за обучение на служители, обясни Смит.

"Германските компании бързо се адаптират към AI технологиите", каза в четвъртък шефът на Microsoft на събитие в Берлин, на което присъства и германският канцлер Олаф Шолц. "Ние разширяваме нашите центрове за данни в региона", допълни Брад Смит.

Силата на AI: Microsoft се готви да измести Apple като най-скъпата компания в света

Силата на AI: Microsoft се готви да измести Apple като най-скъпата компания в света

Vision Pro вероятно няма да "обърне мача" за компанията на Тим Кук

Акциите на Microsoft се повишиха с 0,4% по време на предпазарната търговия в четвъртък. През последните 12 месеца капитализацията на компанията е нараснала повече от един път и половина (с 56%), до над 3 трилиона долара, благодарение на което Microsoft надмина Apple Inc. по пазарна стойност. и стана най-ценната компания в света.