Пловдивски инвеститор планира да вдигне нов небостъргач в близост до най-високата сграда у нас - "Капитъл Форт", намираща се на столичния булевард "Цариградско шосе". Предприемачът д-р Малек Насер, който от 80-те години живее в България, се готви да инвестира в ново 90-метрово здание на булевард "Копенхаген" в ж.к. "Дружба 2", съобщава пловдивският сайт Marica.bg.

Според информацията на медията по проекта управляваната от Насер фирма "Евробилд-М1" ще работи съвместно с компанията "Герт груп", която работи по други проекти в Града под тепетата. По неговите думи парцелът, върху който ще бъде построен небостъргачът, е вече купен.

"Зоната в кв. "Дружба 2" е определена за високо строителство. Закупили сме терен от 6 декара, в момента разработваме ПУП-а и техническия проект. Борим се за високо строителство - над 90 метра. Ако не успеем да защитим тези параметри, ще отидем на вариант до 50 метра", посочва той пред Marica.bg.

Проектът ще се намира в непосредствена близост до "Цариградско шосе" и ще разполага с паркинг на три подземни нива.

Междувременно компанията на д-р Насер работи и по проект в морската ни столица. Във Варна "Евробилд - М1" прави жилищен комплекс с 214 апартамента и също толкова на брой паркоместа. Той ще бъде с обща площ от 30 000 квадратни метра.

Комплексът включва 3 сгради, които ще бъдат разположение на варненския булевард "Възраждане".