Инвестиционният фонд на най-големия производител на смартфони се насочва към Европа. На Стария континент компанията се надява да открие следващото поколение технологични стартъпи, пише Business Inisder.

Компанията ще използва 150 милиона долара от фонда, които набра през януари, за да подкрепи бързо разрастващите се стартъпи в технологични центрове като Лондон, Берлин и Париж.

Samsung се насочва към европейски компании, развиващи "гранични" технологии, свързани с области като изкуствен интелект, интернет на нещата, както и виртуална реалност.

"Samsung е световен лидер в създаването на мощни интерфейси, които свързват всеки с всичко и навсякъде", коментира директорът на фонда за Европа Феликс Питърсън.

В сряда стана ясно, че компанията открива офис в германската столица Берлин, който ще служи като център за проучвания, свързани с инвестиции и придобивания при европейските стартъпи.

"Развълнуван съм, че ще ръководя експанзията ни в Европа. Комбинацията от технологични таланти и културно разнообразие прави този пазар много привлекателен и също така ни дава чудесна възможност да станем място за европейските предприемачи, които искат да развият новосъздадените си предприятия в революционни компании", допълни Питърсън.