Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на американския милиардер Уорън Бъфет през първото тримесечие на тази година е увеличил обемът на собствеността си в авиокомпаниите American Airlines Group и Southwest Airlines.

Същевременно е продал своя дял акции във филмовата компания в 21st Century Fox, и е намалил инвестициите си в друг самолетен превозвач - Delta Air Lines.

В съобщение на Berkshire, цитирано от Reuters, е посочено, че фондът увеличава своя дял в American Airlines с 8%, до 49,3 милиона акции на стойност 2,08 милиарда долара към 31 март.

Така също през първото тримесечие е повишен и делът на Berkshire в Southwest Airlines - с 10%, до 47,7 млн. акции на стойност 2,57 млрд. долара.

Продадени са 8% от притежаваните акции в Delta Air Lines, като в края на периода фондът на известния финансист е собственик на 55 милиона акции, оценени към момента на $2,53 милиарда.

Към момента не е ясно кой и аз колко е купил притежаваният от Бъфет дял от акции в 21st Century Fox у Berkshire, отбелязва агенцията.