Volkswagen Group все още не е взела окончателно решение за изграждане на завод в Турция, пише Automobilwoche, цитирайки свои източници. Очаква се то да бъде взето чак през февруари, уточнява германското издание.

По-рано VW избра Маниса, град на 40 км от Измир. В новия завод ще се произвежда следващото поколение на Passat и сходния модел Skoda Superb. Прогнозата е, че заводът ще произвежда по 300 хил. автомобила годишно от 2022 г.

Германският концерн забави решението си заради офанзивата на Турция в Северна Сирия. Действията на президента Реджеп Тайп Ердоган предизвика редица критики от синдикати и политици. Това накара Volkswagen да отложи решението си.

От материала на Automobilwoche обаче научаваме, че Volkswagen не се е отказал от Турция, а само изчаква ситуацията да се успокои. Според източници на изданието компанията не разглежда други варианти извън Турция.

България, Румъния и Сърбия имаха надежди, че VW Group ще преосмисли решението си за новия завод, в който ще инвестира €1,3 милиарда. Дори и VW да се откаже от производство в Турция, вторият най-вероятен вариант е преместване на производството на Passat в съществуващата фабрика в Братислава, Словакия.

Тези думи издават решението на "Фолксваген" за новия завод

Тези думи издават решението на "Фолксваген" за новия завод

Идва ли краят на сагата?