Производителят на електронни компоненти Yageo Corporation със седалище в Тайван обяви, че ще инвестира над €205 милиона в производство в Северна Македония. Планът ще бъде реализиран през следващите десет години, като чат от плановете на компанията за разширяване на бизнеса в Европа, съобщава SeeNews.

Предвидената инвестиция включва нови производствени предприятия в зоните за технологично промишлено развитие в градовете Скопие и Щип, съобщават от Yageo в прессъобщение, публикуване в местните медии.

Magna International отвори втора фабрика за атомобилни части в Северна Македония

Един от най-големите доставчици на автомобилни части открива втора фабрика в Северна Македония

Инвестицията е в размер на €40 милиона

Предсои откриването на над 3900 нови работни места

"Със стратегическо географско положение, стабилна парична и благоприятна данъчна среда и висококвалифицирана работна сила с конкурентни разходи за труд, Северна Македония е идеалното място за Yageo Group. Компанията ни ще продължи да разширява своя бизнес в Европа", заяви Пиер Чен - основател и председател на Yageo.

Снимка 554085

Източник: iStock

Базираният в САЩ производител на електронни компоненти Kemet Corporation - дъщерно дружество на Yageo, вече управлява два завода и един R&D център в Северна Македония.

Основана през 1977 година, Yageo е световен производител на електронни части на гама от продукти, сред които резистори, кондензатори, индуктори, трансформатори, релета, антени, безжични компоненти и компоненти за  вериги.

Компанията има 40 000 служители в 29 търговски офиса, 49 завода и 20 центъра за научноизследователска и развойна дейност в 24 страни.

Канадска компания за производство на компоненти за батерии строи фабрика за €400 милиона в наша съседка

Канадска компания за производство на компоненти за батерии строи фабрика за €400 милиона в наша съседка

Rock Tech Lithium оперира и в Германия