След като обявиха, че са избрали първата им компания в Европа да се намира в Германия, от Tesla полагат всички усилия тя да заработи колкото се може по-бързо. Целта на компанията ще е Gigafactory 4 да има капацитет от 500 хил. електромобила годишно и да назначи 12 хил. души.

Той ще се намира до Груенхайде, недалеч от Берлин, а вече малкото градче, което има около 9 хил. жители, получи инвестиционни предложения за изграждане на молове и жилищни сгради в американски стил, предаде Zero Hedge.

Как Fiat всъщност плаща за новия завод на Tesla в Германия?

Как Fiat всъщност плаща за новия завод на Tesla в Германия?

Заради новите правила за вредните емисии, наложени от Европейския съюз

Но преди да започне с изграждането на самия завод, компанията на Илън Мъск трябва да изсече "хиляди дървета", посочват местни екоактивисти, които организираха протест Forest Walk, за да привлекат внимание към проблемите, до които води дейността на Tesla. "Ще оспорваме оценката на ефектите върху околната среда по нормалния правен начин", е казал един от протестиращите пред rbb24.de.

По отношение на фауната, от Tesla са посочили, че ще преместят местните животни в други местообитания, за да не бъдат наранени. От компанията дори ще ускорят темпа на обезлесяване, "за да не попречат на размножителния сезон на птиците в гората, който започва в началото на март". Все пак те са посочили, че ще заменят дърветата, които е трябвало да бъдат изсечени, за да се построи Gigafactory 4.

Разследват Tesla за катастрофите, причинени от автопилота им

Разследват Tesla за катастрофите, причинени от автопилота им

От 23 инцидента, повече от половината са се случили с автомобили на компанията