Откакто Tesla започна да разработва автопилот за автомобилите си, той се превърна във фактор или единствената причина за множество катастрофи, предаде Zero Hedge. Но след последната от тях регулаторът в САЩ вече се е задействал, предаде Bloomberg.

Тя се случи на 29 декември, когато Tesla се заби в паркирана пожарна на магистрала в Индиана. При удара, който нанесе тежки щети и на двете превозни средства, камионът беше ударен отзад. Инцидентът доведе до смъртта на 23-годишната съпруга на шофьора и до тежки травми по него самия. Все пак обаче 25-годишният мъж оцеля след катастрофата.

Tesla сваля цената на произведените в Китай автомобили

Tesla сваля цената на произведените в Китай автомобили

Отчасти намалението е в резултат на държавните субсидии за закупуване на електромобили в страната

По време на инцидента камионът е бил паркиран на аварийни светлини и се е намирал на магистралата заради друг инцидент, настъпил по-рано. Изследванията показват, че шофьорът на Tesla Model 3 не е бил под въздействието на алкохол или наркотици, а възстановяването на катастрофата от полицията е показало, че тя се е случила заради автопилота на автомобила.

Също на 29 декември друга Tesla, този път Model S, движеща се по скоростен път 91 в Калифорния, излиза от лентата си, унищожава светофара, светещ в червено, и се забива в Honda Civic, при което двамата души в японския автомобил загиват. По-рано през декември Tesla се блъсна в паркирана полицейска кола в Кънектикът.

Акциите на Tesla поскъпват. Но никой на "Уолстрийт" не знае защо

Акциите на Tesla поскъпват. Но никой на "Уолстрийт" не знае защо

Стойността на книжата е нараснала значително през последните три месеца

След катастрофите от Националното бюро за безопасност на трафика по магистралите започват разследване на общо 23 инцидента, които са се случили при включени технологии за автопилоти. От тях в повече от половината са замесени автомобили на Tesla.