Ден след като Ел Салвадор въведе bitcoin като официална валута заедно с щатския долар, големите вериги заведения за хранене ще приемат плащания в криптовалутата за своите продукти.

Starbucks и Pizza Hut ще позволят на клиентите си да си пазаруват с bitcoin. Това е потвърдил президентът на страната Наиб Букеле, пише Bloomberg.

Междувременно потребители в Twitter посочват, че още във вторник са успели да си купят храна в McDonsld's с криптовалутата. Това беше първият ден, в който тя беше въведена като официално платежно средство.

Вчера стана ясно, че правителството на Ел Салвадор е вложило 20,9 милиона долара в покупка на криптовалутата ден преди тя да бъде въведена на 7 септември. Тя е закупила общо 400 дигитални монети като първа стъпка към тази промяна.

В началото на седмицата ден преди това bitcoin поскъпна до над 52 000 долара, като достигна най-високата си стойност от май насам. Във вторник обаче криптовалутата изгуби 16% от стойността си до 46 892 долара. Към сряда сутринта дигиталната валута се търгува за 46 292 долара.