Над 80 хил. долара са дарили доброволци през интернет платформата за микрофинансиране Indiegogo за бежанците, бягащи в Европа. Каузата за даренията е организирана от калифорнийската неправителствена организация Carry the Future, като идеята  е средствата да бъдат насочени за храна и консумативи за бебетата и децата, идващи на Стария континент от Сирия и други държави от Близкия Изток, пише сайтът Mashable.

От организацията са се насочили най-вече към тези, които пристигат на гръцкия остров Кос, който е в близост до Турция. От Carry the Future се опитват да достигнат до други дарители и през онлайн платформите Ergobaby, Babybjorn и Becco. Други събрани 132 757 долара са били използвани за закупуването на храна и други стоки от първа необходимост за мигрантите в Гърция.

Според данни на ООН 19,5 млн. сирийци са били изселени от домовете им през 2014 г., като половината от тях са деца. Голяма част от тях или общо 4 млн. души в момента живеят в Египет, Ирак, Либия, Йордания, Турция и Северна Африка.