Тейдърите очакват ваксината срещу коронавирус да е пусната на пазарите до февруари догодина, а икономиката да премине през W-образно възстановяване, сочи новото издание проучването на Bank of America Fund Managers Report, цитирано от Zero Hedge.

Това е промяна в настроенията в сравнение със септемврийските очаквания на фънд мениджърите. Тогава по-голямата част от тях очакваха U-образно възстановяване, а сега техният дял е 29% спрямо 32% за W-образен растеж. На последно място са очакващите V-образен - 19%. Общо в последното изследване са участвали 224 респонденти, управляващи фондове на стойност 624 млрд. долара.

Мъск планира да пусне на борсата Starlink - бизнеса на SpaceX за космически интернет

Мъск планира да пусне на борсата Starlink - бизнеса на SpaceX за космически интернет

След няколко години, когато ръстът на приходите на компанията е плавен и предсказуем

Същевременно нетният дял на очакващите рецесия в следващите 12 месеца се понижи от -54% през септември до -28% през октомври. От друга страна, 60% смятат, че в момента икономиката е в "ранна фаза на бизнес цикъла", а само 26%, че икономиката е в рецесия.

За мениджърите най-големият риск пред икономиката остава коронавирусът, въпреки че президентските избори в САЩ вече са зад ъгъла.

Защо рекордно количество физическо злато поема към най-голямата борса в света?

Защо рекордно количество физическо злато поема към най-голямата борса в света?

Тенденцията на физическите доставки на COMEX само ще се засили към края на годината заради ценовите динамики и арбитража

След като през септември акциите поевтиняха, сега по-малка част от инвеститорите са на мнение, че цените на акциите са надценени - 28% срещу 41% през септември. Тяхната прогноза е, че те ще продължат да растат.

Въпреки това очакванията им за пускането на ваксина на пазарите се отложи, като според тях такава ще е достъпна не през януари, а през февруари догодина.