Албена Колячева е новият Маркетинг Мениджър на най-голямата верига ресторанти за бърз сървис в храненето McDonald's за България. С над 15 години локален и международен опит в областта на Маркетинг и Комуникации на потребителски стоки, Албена Колячева се присъединява към семейството на марката McDonald's, където ще отговаря за развитието на устойчивата позиция на бранда, който отбелязва своята 30-та годишнина на българския пазар през 2024-та година.

Албена е икономист с бакалавърска степен, специалност "Маркетинг" и магистър, специалност "Стопанско управление" от Университет за национално и световно стопанство, София. Тя притежава и бизнес квалификации от London Business School. Владее английски и испански език.

Професионалният й опит е концентриран в компания за производство на храни номер едно в света, където тя извървява пътя си от маркетинг асистент до маркетинг мениджър, поемайки и роли в областта на корпоративните отношения и дигиталния маркетинг.

Професионалният почерк на Албена е белязан от афинитет към устойчиви, дигитални и иновативни практики в сферата на стратегическия маркетинг. Тя е развивала успешно както стартиращи, така и установени глобални брандове и екипите, работещи за тях.

"Удоволствие е да се присъединя към екипа на една от най-големите марки-икони McDonald's и да ми бъде гласувано това доверие. В навечерието на 30-годишния юбилей на компанията в България съм повече от мотивирана от възможността да затвърдя имиджа на марката като пионер и първенец в изживяването в сегмента на бързия сервиз в храненето. Вълнуващо и отговорно е да работим заедно в посока за ново поколение почерк и прочит на дейностите на компанията, с които да засилим емоционалната връзка на потребителите с една от най- успешните марки в историята на маркетинга и символ на прехода в България преди цели 30г. Стремежът ми ще бъде за ясно и устойчиво развитие, с фокус върху иновациите в операциите и продуктите на McDonald's, с които да продължим да развиваме доверието, което ни гласуват и с което израстват вече поколения българи" каза Албена Колячева.

"Щастливи сме да приветстваме Албена Колячева в голямото семейството на марката McDonald"s в България, чиято численост днес наброява 1000 души. Професионалната етика, ангажираността по отношение на изграждането на по-добри общности, фокус в изживяването на клиентите ни, отдадеността за хората ни, стремежа към усъвършенстване и умението да развиваме печеливш бизнес, са ключовите принципи, в които се срещнахме и в които припознаваме съвместното си поведение на българския пазар" коментира Веселин Яничиевич, управляващ директор на верига ресторанти McDonald's за България.