Антоанета Куртеану става директор „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“ в УниКредит Булбанк и член на Управителния съвет на банката, съобщиха от финансовата институция.

Тя има повече от 18 години опит в УниКредит. От 2010 г. до сега е била главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг Румъния. Преди това в професионалната й кариера е заемала високи мениджърски позиции в румънската банка на УниКредит като директор „Глобални трансакции“ и заместник-директор „Корпоративно банкиране“ в периода 2007-2010 г. В периода 2005-2007 г. е била изпълнителен вицепрезидент и член на борда на УниКредит Румъния.

Антоанета Куртеану е завършила е Академията за икономически науки  в Букурещ и Висшето училище по банково дело на американския Louisiana State University. Автор е на книгата "Факторингът в международната търговия" и е член-учредител на Асоциацията на жените в бизнеса в Румъния.

Последователният й фокус към постигането на добри бизнес резултати и лидерските й умения допринасят за определянето й за „Главен изпълнителен директор на годината“ в Румъния през 2012 г. Списание Форбс Румъния я поставя в списъка на една от 50-те най-влиятелни бизнес дами в страната през 2014 г.  и й дава награда за изключителни постижения във финансовите услуги на дамската Гала вечер на списанието през 2015 г.