След 17 години като Управител и кариера, посветена на Форнетти България, Мартин Удварев приема ново предизвикателство в професионалния си живот. От май 2023 г. той е новият Управител на Форнетти Румъния.

Създадена през 2007 г., Форнетти България е част от Fornetti Group със солидно присъствие във франчайз системата, Retail канала и HoReCa бизнеса. Мартин ръководеше всички оперативни процеси, участваше в бизнес развитието на компанията, управляваше човешките ресурси и мениджмънта, извеждайки Fornetti на едно по- високо ниво в страната по отношение на пекарската индустрия, като помогна на бранда Fornetti да бъде един от най-популярните в страната.

"Когато за първи път започнах през 2006 г., знаех, че Fornetti е правилното място за мен. Беше привилегия, чест и голямо удоволствие да ръководя този невероятен екип. Справедливо е да кажа, че думата "колеги" е твърде малка, за да опише връзката, която имах с всички служители. След 17 години вече ги усещам като семейство. Тръгвам от Форнетти България с голяма гордост за нещата, които постигнах тук, но и с тъга. Бих искал много да благодаря на целия екип за тези невероятни години, в които работихме заедно и да пожелая на новия Управител сила и страст. Сигурен съм, че той е идеалният избор за Fornetti", заяви Мартин Удварев, бивш Управител.

Позицията Управител на Форнетти България ще бъде заета от Павлин Далев, бивш Заместник управител и Търговски директор на компанията. Павлин е роден през 1975 г. Той е специалист в управлението на продажбите и маркетинга с повече от 24 години опит в изграждането на бизнес партньорства, управлението на стратегии за навлизане на пазари и канали за продажба в мултинационална корпоративна среда. Той също така има опит в корпоративните продажби и управлението на Retail канала, както и разработването на стойностно базирани планове за стимулиране, с изключителен успех в ефективното и оперативно изпълнение на търговски планове. Той също така притежава способност да се справя в кризисни ситуации, прилагайки креативно мислене и отворен мироглед, за да постигне печеливша ситуация. Павлин има опит и в маркетинг стратегията, ценообразуването и изграждането на стратегии за печалба, намирайки правилния баланс според текущата ситуация. Работил е в различни индустрии, като бързооборотни стоки, телекомуникации, автомобилна и хранително- вкусова промишленост.

Павлин се присъединява към Fornetti в края на 2016 г. Като основни ключови отговорности можем да изтъкнем подобряване на организацията на процесите и структурата, преговори с международни и локални клиенти и партньори, маркетингова и рекламна стратегия, развитие на стратегия за портфолио, бюджетиране, прогнозиране и планиране, развитие на износа и развитие на управлението на Ритейл канала. Павлин е завършил "Финанси и бизнес мениджмънт" в Стопанска академия "Д.А. Ценов" през 2000 г., владее чудесно английски език, а като хобита обича кикбокс, ММА и гмуркане. 

Нека мечтите ти бъдат по-големи от страховете ти, а действията ти да говорят по-силни от думите ти! е мантрата на Павлин в живота.

"Приех това ново предизвикателство в моята кариера с благодарност и чест. Наследявам силно работеща компания и екип. Основната ми задача ще бъде да запазя и развивам бъдещото ни представяне в България. Тъй като продуктите на Fornetti се харесват много от хора на всички възрасти, ще продължим да използваме основните две направления на нашата стратегия по начин, по който да даваме шанс всеки ден на все повече хора да опитат нашите продукти, а именно: развитие на портфолиото (продукти за всеки търговски канал) и разширяване на мрежата ни от точки на продажба", сподели Павлин Далев.