IBM България има нов търговски директор. Досегашният директор Игор Правица е повишен и поема длъжността Регионален лидер по продажбите за IBM Централна и Източна Европа. На негово място идва Георги Ганев, дългогодишен служител на компанията.

В качеството си на търговски директор на IBM България Георги Ганев ще отговаря за всички дейности, свързани с клиентите на IBM в България, обхващайки цялото портфолио от продукти и услуги на компанията. Ганев ще подкрепя местната общност и бизнес екосистема от клиенти и бизнес партньори на IBM по пътя им към дигиталната трансформация. Той ще работи върху внедряване и развитие на иновативни технологии, включително изкуствен интелект, облачни технологии, блокчейн, както и решения в сферата на сигурността, посочват от компанията.

По време на 16-годишната си кариера в IBM, Ганев е заемал редица позиции в сферата на продажбите, бизнес консултантските услуги и финансите в IBM България. Георги има магистърска степен по организация на труда от Университета за национално и световно стопанство в София.

Директорът на IBM в България: Данните са новата валута

Директорът на IBM в България: Данните са новата валута

Blockchain има невероятен потенциал за бизнеса, казва Игор Правица